POGOJI POSLOVANJA

S spletno stranjo www.medvedek-myhummy.si upravlja podjetje IPTOM – Trgovina in Storitve Tomi Čekada s.p.

Podatki o podjetju:

Naziv: IPTOM – Trgovina in Storitve Tomi Čekada s.p.
Naslov: Jelsane 42, 6254 Jelšane
Matična številka: 3323579000
Davčna številka: SI33410283
TRR: IBAN SI56 6100 0001 5309 275 DELAVSKA HRANILNICA d.d.

Splošni pogoji poslovanja in uporabe spletne strani www.medvedek-myhummy.si so sestavljeni v skladu z Zakonom o varstvu potrošnikov ter ostalo predpisano zakonodajo, ki obravnava prodajo preko interneta in tovrsten način poslovanja.

Izdelki, ki sodijo v našo ponudbo, so stimulirani z dodatnimi popusti in akcijami, zatorej se ponudba lahko dnevno spreminja.

 

PRIJAVA – REGISTRACIJA

V kolikor se obiskovalec odloči za nakup v naši spletni trgovini medvedek-myhummy.si, si v postopku registracije izbere uporabniško ime, ki je enako izbranemu elektronskemu naslov, ter poljubno geslo. V naslednjem koraku si uporabnik uredi svoje podatke, kot so naslov za dostavo, telefonska številka in ostali podatki.

 

NAROČILO IN NAKUP IZBRANEGA BLAGA

Ko so podatki urejeni, lahko uporabnik izbere želen izdelek in izvede nakup. Po oddaji naročila, kupec prejme obvestilo o stanju naročila na izbrani elektronski naslov. Kupec ima do odpreme izbranega blaga pravico do odstopa od pogodbe na daljavo, naročila je potrebno preklicati po elektronski pošti na naslov info@iptom.si. Potrebno je paziti, da preklic naročila opravljate z istim elektronskim naslovom, kot je uporabljen pri registraciji, pri samem preklicu pa je potrebno navesti številko naročila. V kolikor kupec naročila ne prekliče, gre naročilo v nadaljnjo obdelavo. Spletni trgovec lahko uporabi navedene podatke, predvsem kontaktno telefonsko številko, kadar gre za preverjanje podatkov ali druge zadeve povezane z naročilom. Kupoprodajna pogodba med kupcem in spletnim trgovcem je ob potrditvi odpreme nepreklicno sklenjena. Registrirani kupci lahko vse podrobnosti o nakupu pregledujejo v svojem spletnem računu, kamor dostopajo s svojim uporabniškim imenom in geslom, ki ga določijo ob prvi registraciji na naši spletni trgovini.

CENE

Cene veljajo v trenutku oddaje naročila in nimajo vnaprej določene veljavnosti. Vse cene vsebujejo DDV.

 

DOSTAVA

Dostavo vršimo s dostavno službo  GLS paketna distribucijo, s katero imamo sklenjeno pogodbeno razmerje.

Blago, naročeno v naši spletni trgovini, bo odpremljeno v najkrajšem možnem času – če je na zalogi v našem skladišču, ponavadi še isti dan, sicer najkasneje v 2-3 delovnih dneh.

Strošek dostave

Dostava se izvrši preko dostavne službe GLS (General Logistics Systems logistične storitve d.o.o.) ta strošek znaša 4,00 EUR z ddv za celotno Slovenijo.

Prodajalec si pridržuje pravico izbrati drugo dostavno službo, v kolikor je ta učinkovitejša.

PLAČILO

V naši spletni trgovini izberete med dvema načinoma plačila in sicer:

 • z gotovino ob prevzemu / plačilo po povzetju
 • z nakazilom na transakcijski račun podjetja / plačilo po predračunu

Izdan račun za blago priložimo pošiljki.

 

DOSTOPNOST INFORMACIJ

Spletni trgovec se zavezuje, da bo kupcu vselej zagotovil naslednje informacije:

 • Splošne podatke o podjetju (ime in sedež podjetja, davčna številka)
 • kontaktne podatke, za ažurno in učinkovito komunikacijo
 • opise značilnosti blaga oziroma storitev (izvzete so fotografije, saj so zgolj simbolične in ne zagotavljajo natančni lastnosti izdelka ali storitve.)
 • vse cene so jasno in nedvoumno določene
 • dobavljivost izdelkov
 • način plačila ter dostava
 • časovna veljavnost ponudbe
 • informacije o vračilu izdelka in odstopu od pogodbe

 

PRAVICA DO ODSTOPA OD NAKUPA, VRAČILO BLAGA

Potrošnik ima pravico, da v štirinajstih dneh od prevzema blaga podjetju sporoči, da odstopa od pogodbe, ne da bi mu bilo treba navesti razlog za svojo odločitev. Šteje se, da je sporočilo pravočasno, če je pošiljka oddana v roku. Edini strošek, ki bremeni potrošnika v zvezi z odstopom od pogodbe, je neposreden strošek vračila blaga. Slednjega mora vrniti podjetju najkasneje v tridesetih (14) dneh od sporočila o odstopu. O nameravanem vračilu nas lahko kupec najkasneje v 14-ih dneh od prejetja blaga obvesti po pošti na naslov podjetja ali na kontaktni e-naslov info@iptom.si Če je potrošnik odstopil od pogodbe, mu mora podjetje vrniti kupnino izdelka. Vračilo plačil mora podjetje opraviti takoj, ko je to mogoče, nakasneje pa v štirinajstih (14)dneh po prejemu vrnjene pošiljke.

Stoške vračila krije kupec sam. POŠILJK Z ODKUPNINO NE SPREJEMAMO. Za nastale stroške zaradi ravnanja izven pogojev poslovanja ne odgovarjamo. Izdelki morajo biti nerabljeni in nepoškodovani, ter v originalni in nepoškodovani embalaži. Priložen mora biti račun.

 

NEPREVZETI PAKETI

Kupec je po Obligacijskem zakoniku naročen paket dolžan prevzeti in plačati odkupnino.
V primeru neprevzetega paketa stranki zaračunamo stroške neprevzetega paketa (3,00 EUR + stroške vrnitve paketa) in stroške obdelave v skupni višini:

 

 • 5 EUR za naročila do 50 evrov.
 • 10 EUR za naročilo nad 50 evrov

Naročnik se lahko pogodbeni kazni izogne z vnovično dostavo povečano za stroške vrnitve pošiljke in nove dostave. V primeru lažnih naročil bomo IP naslov predali v nadajlnjo obravnavo kot zlorabo.

POMEMBNO:  Za stroške neprevzete pošiljke vam bomo poslali račun, ki ste ga dolžni plačati v roku 8 dni od izstavitve.

 

STVARNA NAPAKA

Pravice iz naslova stvarne napake. 37-37c člen Zakona o varstvu potrošnikov, lahko kupec uveljavlja samo pri prodajalcu, priložiti mora kopijo računa, ter pisno obvestilo o napaki in jo natančno opisati. Prodajalcu pa omogočiti, da stvar pregleda.

Podrobnejše informacije o vračilih najdete na naši spletni strani, v odstavki vračila.

 

VAROVANJE OSEBNIH PODATKOV

Zagotavljamo vam varstvo vaših osebnih podatkov, ki nam jih boste posredovali pri naročilu in nakupu preko spleta. Spletni trgovec bo osebne podatke uporabil izključno za potrebe izpolnitve naročila in ostalo potrebno komunikacijo. Uporabnikovi podatki ne bodo predani ali pokazani tretjim osebam. Za varovanje osebnih podatkov je odgovoren tudi uporabnik sam in sicer tako, da poskrbi za varnost svojega uporabniškega imena in gesla svojega e-poštnega naslova.

 

ARHIVIRANJE POGODB

Pogodba, ki jo skleneta spletni trgovec in uporabnik je trajno shranjena na sedežu podjetja IPTOM- Trgovina in storitve Tomi Čekada s.p. Jelšane 42, 6254 Jelšane oz. na ustrezno varovanem oddaljenem strežniku podjetnika.

 

Vklopi razum, zahtevaj račun.